Szerdán megkezdődött a Teréz körúti robbantással vádolt P. László első bírósági tárgyalása, 16 hónappal a 2016. szeptember 24-i bűncselekmény után. A férfi visszavonta korábbi vallomását, ennek okát azonban nem fejtette ki, arról kezdett beszélni, hogy szerinte a börtönben különféle technikákkal kínozzák. – írja a hvg. Körbe néztünk mit mondanak mások.

A vádlott minden vallomását visszavonta a Teréz körúti robbantás büntetőperének első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken szerdán. A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten a VI. kerület, Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás menthette meg. – olvashatjuk az ATV.hu oldalán.

Mivel P. László megtagadta a vallomást a tárgyalás kezdetén, korábbi beszámolóit Kalina József, a büntetőtanács vezetője olvassa fel. A vádlott korábbi vallomásaiból kitűnik, hogy a merénylet előtt komolyan elmélyedt a robbanószerek, robbanószerkezetek tanulmányozásában, összeállításában. A fiatalember – beszámolói alapján – súlyos üldözési mániával küzd, amit fel is fel is használt a védekezéséhez, a rajta elvégzett többszöri. alapos elmeorvosi vizsgálat azonban nem tárt fel nála semmilyen kórós mentális elváltozást. – számol be a történtekről a lokál.

A második vádpont nem magából a Teréz körúti merényletből következett, hanem egy el nem küldött levélből. A Zala megyei otthonában a merénylet után négy héttel elfogott férfi számítógépén ugyanis találtak egy levelet, amelyben a vádlott egymillió eurót követelt a Belügyminisztériumtól azzal, hogy ha ez nem történik meg, akkor újabb robbantások várhatók.
Az első tárgyalási napon a bíróság meghallgatta, a vádiratot és a 2016 október vége óta előzetes letartóztatásban lévő P. Lászlót, akinek előzetes letartóztatásban tartását decemberben meghosszabbították.

„Nem szeretném” – mondta most P. László a bíró kérdésére, hogy készülhet-e róla felvétel a tárgyaláson. – olvasható az index oldalán.

Már a Blikk is többször beszámolt a 2016. szeptember 24-án történt robbantásról, amiben két rendőr is megsérült. A hatóságok végül sikeresen elfogták a Teréz körúti robbantóként ismerté vált P. Lászlót, aki egy saját készítésű bombával robbantott Budapesten. A férfi október 21-e óta előzetesben van, azóta pedig már a negyedik ügyvéd védi. – írja a blikk.hu