A Kúria tavaly novemberben kimondta a végső szót abban az ügyben, amely azért indult, mert a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány a DK kérésére nem volt hajlandó elárulni, mire és mennyi tao-pénzt költöttek 2013 januárja és 2015 novembere között. A fociakadémiát kötelezték rá, hogy tegyen közzé minden dokumentumot, amiből kiderül, hova folytak a milliárdok 2013 januárja és 2015 novembere között.

Számlák és szerződések helyett levelet küldött a felcsúti polgármester a DK politikusának, Földi Juditnak, amelyben azt írja, hogy a sportért felelős miniszter, Balog Zoltán hivatalból utóellenőrzést rendelt el, és emiatt épp nem áll rendelkezésre a kért dokumentáció.
– 24.hu

A felcsúti polgármester-oligarcha arra panaszkodott: Balog Zoltán hivatalból elrendelt egy utóellenőrzést, emiatt a dokumentációs anyagot el kellett küldeniük az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Így aztán most hiába kéri már jogerős bírósági ítélettel is a DK a papírokat, azok véletlen épp nincsenek Felcsúton, az alapítvány a megkeresésnek „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni” – írta Mészáros.
– hvg.hu

Mészáros Lőrinc levélben sírta el, hogy Balog Zoltánék miatt miért nem adja át a kiperelt tao-anyagokat. A felcsúti polgármester azt írja: „a sportért felelős miniszter”, azaz Balog Zoltán hivatalból elrendelt egy utóellenőrzést, amely külön a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt vizsgálja „figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.
– magyarnarancs.hu

A társaságiadó-kedvezmény rendszerének (TAO) 2011-es létrehozása óta a magyar labdarúgásban 9015 programot nyújtottak be a sportszervezetek 379,3 milliárd forintos támogatási igénnyel, ebből 196,7 milliárd forintot hagytak jóvá – közölte a Világgazdasággal a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) operatív igazgatója.
– magyaridok.hu

fotó: 24.hu